• Handgemaakt
  • Houtenlampen
  • Woonaccessoires

Even voorstellen: Monique Roesink | Design @Mokky

Als je het voor het eerst leest, klinkt het best gek: Mokky. Maar ik weet niet beter. Het is al sinds mijn kindertijd mijn bijnaam - ooit bedacht door mijn opa. Iedereen noemt mij Mokky: mijn vrienden, mijn familie en zelfs mijn partner. Voor mij dan ook niet meer dan logisch om deze naam te kiezen voor mijn onderneming.

Met het product hout ben ik opgegroeid. Mijn vader runt al sinds ik me kan herinneren ons familiebedrijf Rondhouthandel Roesink aan huis. Ik ben de middelste van drie dochters en omdat ik als kind de sterkste was van de drie, moest ik mijn vader vaak helpen. Zo is mijn passie voor hout door de jaren heen steeds sterker geworden.

Samen met mijn partner Wilco en onze twee zoons woon ik in Gelselaar - letterlijk op de grens tussen de Achterhoek en Twente. Heerlijk buitenaf, met alle ruimte om ons heen én naast mijn ouders. Dat is naast heel gezellig en handig als oppas voor onze jongens, ook nodig omdat ik sinds 2009 samen met mijn vader het familiebedrijf run. Dus dat betekent elk weekend op pad in de regio om afgestorven bomen om te zagen, de boomstammen te vervoeren naar ons erf en ze daar in kleinere stukken te zagen om te verkopen als haardhout.

En precies daar is het idee ontstaan voor Design @Mokky. Tijdens het zagen spotte ik aan de lopende band prachtige stukken hout met de meest uiteenlopende unieke vormen. Zonde om deze stukken kapot te zagen vond ik… en mijn creativiteit ging borrelen. Het resultaat vind je in mijn webshop. Duurzame houten lampen en woonaccessoires, stuk voor stuk handgemaakt. En stuk voor stuk uniek, want van elk exemplaar is er maar één.